Dumheter Okategoriserade

Polisen om bråk på SD-demo: ”Åkesson ville ha den situation vi hade”

Jimmie Åkessons turné runt om i Sverige har förmodligen inte gått som han tänkt sig. I många städer har han mött på vända ryggar, burop och protester. Vanliga människor som säger nej till rasismen.

När han besökte Stora Torget i Karlstad mötte han även där motståndet. Protesterna tvingade Åkesson att packa ner tidigare än han planerat. Och hans högra hand (Bylund) menade att detta aldrig skulle ha hänt om inte polisen gjorde sitt jobb.

– Det jag vänder mig emot är att polisen säger att det var en lyckad insats. Vi kunde inte hålla torgmötet. När det gäller stök och störningar tillhör Karlstad topp tre av de platser vi besökt hittills. Folk störde mötet så Jimmie Åkesson inte kunde tala. Det begicks alltså brott framför ögonen på polisen, och de personerna är inte gripna. Då kan man inte kalla polisens insats för annat än misslyckad!

Men idag rapporterar NWT att polisen innan Åkesson skulle tala vid torget, föreslog ytterligare insatser, och Åkesson ska då… hör och häpna… tackat nej.

Jimmie Åkesson avbröt alltså sitt tal för en stund när motdemonstranterna blev för högljudda. Ett 60-tal poliser försökte få folk att dra sig undan och dämpa sig. Elva personer togs med till polishuset. De är misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakt.
– Folk buade. Vi agerade. Och vi hade hela tiden en dialog med Jimmie Åkesson. Vi kunde ha gjort mer men han ville inte det.

Okej, har vi förstått det här rätt? Åkesson och Bylund anser att polisen gjorde ett dåligt jobb, men tackade nej när polisen fråga de om de ville ha ytterligare insatser? Jesus.. Och det stannar inte där.

Polisen föreslog en selektering: motdemonstranterna skulle föras en bit bort så att de som ville lyssna till Jimmie Åkessons tal fick vara i fred och gör det framför scenen.
– Vi hade också möjlighet att tömma torget, men Åkesson ville inte det heller. Jimmie Åkesson ville ha den situation vi hade.

Det här är helt otroligt. När Åkesson får reda på det som skrivit i NWT, blir han upprörd. Och hävdar att polisen kokat ihop den här historien, för att de i själva verket misslyckades med att skydda honom.

– Något av det värsta jag läst, skriver han på twitter. Oerhört fegt att ljuga ihop något så bisarrt för att man misslyckats med sitt jobb

Ja.. vad ska en säga? Kämpa på Åkesson. Kämpa på.

 


Stötta vår verksamhet