Okategoriserade

Riksdagsledamot(SD) står på sig – polacker ska inte ha mer betalt än 30-50 kr/timme i Sverige

Igår kunde IRM avslöja att riksdagsledamoten Thoralf Alfsson ansåg att polacker och Balter inte borde ha mer i lön än 30-50 kr/timme när de jobbade i Sverige. Enligt Alfsson riskerade Sverige att bli överflödat av människor från polen om de fick kollektivavtalsenliga löner. Alfsson uppmärksammade att vi skrivit om utspelet och går nu i hård attack mot IRM:

Henrik Johansson inlägg om att jag anser att polacker inte skall ha mer än 35-50 kr/timma är så urbota dumt att det bara kan komma från IRM. Den vassaste på IRM har analyserat färdigt! Att han dessutom inte förstår att högre timlön kommer locka ännu fler till Sverige från Polen och Baltikum men även från tredje världen då de också skall jobba enligt kollektivavtal. När de dessutom skall få permanenta uppehållstillstånd om LO får som de vill. Då kommer Sverige översvämmas av lycksökare men det förstår inte naive Henrik Johansson.

Lite oklart vad Alfsson ser som så ”urbota dumt” i vårat inlägg när han i nästa mening än en gång bekräftar precis det vi återgav i gårdagens text? Alfsson:s påstående saknar också verklighetsförankring då LO samtidigt kräver en slags ”konjunkturanpassad” arbetskraftsinvandring. Om detta är rätt eller fel tar vi inte ställning till, men det ska vägas in när man bedömer sanningshalten i Alfssons utspel.

 


Stötta vår verksamhet