Okategoriserade

Riksdagsman rasar över konstverk – missar att det är en del av svensk kulturhistoria

Facepalm meme gif
Written by Henrik Johansson

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har än en gång gjort bort sig och blottat sin enormt bristande kunskap gällande svensk kulturhistoria. I ett inlägg på sin blogg skäller Alfsson över Feministiskt initiativs Maria Borgström:

Nu är det vår nationaldag på fredag. Inför nationaldagen 2013 publicerade Maria Borgström flera uppseendeväckande alster på social medier med följande budskap.

 

”Bränn svenska flaggan”

 

”Skända flaggan”

 

”Vägra vapen”

 

”Svik fosterlandet, var onationell”

 

Svenska flaggan prydes dessutom med texten ”Bajskorv” och ”Kuken”.

 

 

Det är ”fina representanter” som står som toppnamn på Fi:s EU-valsedel. Jag blir beklämd av att se hur dessa personer agerar och vill rasera vår nation. Ja, det handlar om att rasera det som många generationer av slitsamma svenskar byggt upp. Skandal!

Raserar vår nation säger Alfsson – helt missat att bilden är en del av det svenska kulturarvet säger SVD:

För att vara företrädare för ett parti som säger sig måna om vår svenska historia, visar SD-politikern Thoralf Alfsson, Kalmar ett viss historielöshet i sitt senaste blogginlägg.

Alfsson, som sitter i Riksdagen för sitt parti, kommenterar indignerat Maria Borgströms (Fi) twitter, där hon lagt upp en bild av Carl Johan De Geers kända verk ”Skända flaggan

[…]

De Geers konstverk ingick i en utställning med vapenvägraraffischer som han ställde ut 1967 under namnet ”Svik fosterlandet”. Hans skändade flagga har sedan dess återproducerats många gånger. Magnus Uggla hade med bilden på omslaget till sin skiva ”Allting som ni gör kan jag göra bättre” från 1987. I fjol släppte Mattias Alkberg sin skiva ”Mattias Alkbergs begravning” där låten ”Skända flaggan” var första singel.

[…]

Seriografier av ”Skända flaggan” har sålts för mellan 12 00-62500 kr på Bukowskis auktioner.

only-new-yorkers-would-understand-8

Innan man tar till ord som ”rasera den svenska nationen” och ”det handlar om att rasera det som många generationer av slitsamma svenskar byggt upp” så bör man ha en hum om vad som är en del av den svenska nationen och kulturen. 

Framförallt om man påstår sig skydda nationen och kulturen….


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela