Okategoriserade

Riksdagsmännens berättelser stämmer inte – IRM har svaren

Järnrörstrion
Written by Henrik Johansson

När vi lyssnar på Ekeroths försvarstal om vad som hände den där väldigt omtalade natten 2010 uppstår genast ett helt gäng med frågor. Framför allt ställer vi oss frågan om det han säger är en lögn? Samma sak gäller såklart Almqvists uttalande om att det hela skulle vara ett ”skämt”. Vi på IRM har återskapat händelsen med hjälp av Google maps och bilder ur filmen:

  1. Någonstans i närheten av denna punkt startar bråket och det är även här mannen som Sverigedemokraterna bråkat med.
  2. Man tar sig upp på bron där man finner järnrören som man beväpnar sig med.
  3. Man går tillbaka, eller mot den trappuppgång där man misstänker att mannen är. Alltså flyr man inte från mannen som man påstått, det ser snarare ut som att man söker upp honom.
  4. När man når trappuppgången hör man polisen och släpper då omedelbart rören och springer(flyr?).
  5. Här bryts filmen, men startar igen när man går mot polisen och pratar om att göra en polisanmälan. Av allt att döma blir Westling lite nervös över att polisen står där, men Ekeroth lugnar honom med att de har ”bevis”.

När vi ser filmen om och om igen, ser det snarare ut som Sverigedemokraterna söker efter personen. Det ser även ut som man i ett första läge flyr platsen när man hör polisen. Något som inte alls stämmer överens med Sverigedemokraternas beskrivning av händelseförloppet.

Filmen från händelsen med järnrören. Sekvensen börjar vid 1,50:

Almqvists försvar

Westlings försvar

Ekeroths försvar

Notera att historierna skiljer sig åt mellan alla tre inblandade…


Stötta vår verksamhet