Okategoriserade

Hotfull sverigedemokrat sitter kvar i styrelsen

Visst kommer ni ihåg Ronny Esbjörnsson? Javisst, han som skrev om hur Sveriges statsminister är en landsförrädare och diverse annat smått och gott. Vi skrev om honom även igår, hur han hoppar av alla sina politiska uppdrag.

Visar sig att vi hade fel!

Esbjörnsson lämnar mycket riktigt sina kommunpolitiska uppdrag, men han sitter kvar i styrelsen för lokalavdelningen. Han har också fullt förtroende från sin ordförande Uno Johansson, som kommenterar det hela:

”Jag har sagt hela tiden att detta är en storm i ett vattenglas, det står jag fast vid.”

Låt oss påminna om vissa saker som Ronny Esbjörnsson har skrivit i sina kommentarer: ”Blattepoliser nej tack!!!”, ”kamelskötare eller get drivare är det enda sådana där klarar av”, ”Mycket märkligt det måste vara romer för det ligger i deras natur att sno och råna andra”, ”Jag skulle inte lyfta ett finger för att försvara en av Reinfeldts berikare, även om jag stått vid sidan om så skulle jag aldrig vittna mot en svensk”.

Att kalla detta för ”en storm i ett vattenglas” tycker vi är nonchalant och verklighetsfrånvänt. Vi pratar inte om en person som bara är medlem i Sverigedemokraterna – vi pratar om en vald politiker som visserligen avsagt sig sina kommunpolitiska uppdrag nu men som får sitta kvar i den lokala partistyrelsen. Är det verkligen sådana här företrädare Jimmie och gänget vill ha? Är det så här de ska bli tredje största parti 2014? Vi tror verkligen inte att majoriteten av de som röstar på SD är rasister, men hur kan nån som inte är rasist vilja att Esbjörnsson är förträdare?

Ett uteslutningsärende är fortfarande öppnat mot Esbjörnsson dock, till hösten får vi se hur allvarligt SD:s medlemsutskott finner detta vara. Vi hoppas att de flesta av våra läsare redan nu förstår att detta inte rör sig om en storm i ett vattenglas. Att en sverigedemokratisk politiker uttrycker sig högst olämpligt är ingen enskild händelse. Vi skulle därför snarare kalla det för en tsunami  av rasism, främlingsfientlighet och klanteri över svensk politik.


Stötta vår verksamhet