Okategoriserade

Medlem i SD:s valberedning: Det sker könsstympning i moskéer

Idag skriver Östersundsposten, en av lokaltidningarna i Jämtland, om vår gamle vän Ronny Karlsson. Ja, ni vet han som ville kastrera småpojkar.

Nu har han, på SD Krokoms hemsida, skrivit om den moské som planeras att byggas i Östersund. Detta inlägg skriver han troligtvis med anledning av en tidningsartikel häromdagen som handlade om att sagda moské ska byggas utan bidrag från kommunen. I inlägget på SD Krokoms sida står det bland annat:

Vi nås i media av att muslimerna vill bygga den här byggnaden utan bidrag från stat och kommun och vi får hoppas att stat och kommun verkligen inte ger bidrag till detta bygge, ett bygge där könsstympning, tvängsäktenskap, kvinnoförtryck kommer vara vardagsmat inom en inte allför lång framtid? (sic!)

Ojoj, vi förstår att det nu måste komma som en enorm chock för Karlsson att det redan existerar en moské i Östersund. Den ligger relativt centralt och trots att Östersund är en liten stad har inga rykten om stympade kön kunnat höras. Vi undrar förresten om Karlsson, som skrivit om att man borde kastrera småpojkar, verkligen är rätt person att yttra sig om könsstympning..?

Karlsson fortsätter sedan i sitt inlägg:

Vem ska då betala bygget? med störst säkerhet så kommer det komma stora mängder pengar från Saudiarabien, ett land där inte kvinnor får synas i t ex Ikeas katalog. Är det den typen av finansiärer som muslimerna kommer använda sig av?

Nej Karlsson, vi tror inte att IKEA kommer sponsra bygget av moskén. Men för mer information om just bidrag och pengar kan man förstås läsa reportaget om detta HÄR.   Karlsson avslutar sedan sitt inlägg med att oroa sig över att fastighetspriserna kommer dyka i området om en moské byggs där. Varför priserna skulle påverkas? Det får ni fråga honom för det vet vi inte.

Vi vill dock passa på att tydligt, en gång till, säga att Ronny Karlsson sitter med som valberedare åt SD Riks. Det är alltså Karlsson som är en av dem som ska hjälpa till att rådgöra vilka framtida förtroendevalda inom partiet ska bli. I en tid av nolltolerans kanske Åkesson främst borde se över just det – vilka som sitter med i partiets valberedning. Det skulle kunna vara ett bra första steg. Om nu Åkesson verkligen menar allvar…


Stötta vår verksamhet