Okategoriserade

SD Krokom − alla muslimer stenar och mördar, därför är vi mot moskébygget

Om man öppnar dörren till SD Krokoms hemsida och kollar runt lite kan man få den igensmälld i ansiktet av någonting som kallas grova påhopp och extrema fördomar. Dörren är en metafor för ett varmt, Sverigedemokratiskt, välkomnande. Dörren må inte vara på riktigt, men påhoppen och fördomarna är dessvärre verklighet.

nej till moske

Den Sverigedemokrat som är ansvarig för detta eleganta resonemang lär ha genomgått en enormt krävande process av hjärnaktivitet. Vi har snickrat ihop en sannolik rekonstruktion av tankemönstret:

Hur ska vi göra för att visa att vi inte är fulla av fördomar och hat? Vi drar alla muslimer över samma klippa. Det borde funka!

Enligt forskningsinstitutet PEW finns det uppskattningsvis 1,6 miljarder muslimer i världen. Av dessa bor knappt 500 000 muslimer i Sverige. Om alla dessa, som SD Krokom föreslår, stenar människor, gifter bort barn, skaffar flera fruar, mördar med hedersbelöning och har en usel syn på kvinnor − varför står vi inför en gränslös brist på bevis för ett påhopp av denna kaliber? Hur kan en så slående stor grupp människor kollektivt anklagas och dömas för brott som hedersmord och stening? Vi kan räkna ut att sannolikheten är överväldigande att stening och hedersmord inte är relevant hos den enorma majoriteten muslimer. Verklighetsförankring är tydligen inte en viktig egenskap att erhålla när det gäller beslutsfattande kring politiska aktioner, enligt SD i Krokom.

Vi är förbryllade, enligt ordets fullständiga bemärkelse. Förbryllade, men ändå inte.

Om man argumenterar för att det finns belägg för dessa anklagelser i Koranen, bör man ha i åtanke att det finns minst lika många kryphål i Bibeln. Den viktigaste ingrediensen att tillföra när man bakar ihop heliga ord är sunt förnuft. Oavsett om man bakar ihop ett kristet, muslimskt eller liknande recept för moral, bör det sunda förnuftet vara huvudingrediensen.

Vi anser inte att vi är godtrogna när vi menar att majoriteten av alla människor − oavsett religiös tro − är sunda, förnuftiga och goda människor. Vi gör det aktiva valet att inte stänga igen den smutsiga dörren av fördomar i ansiktet på människor. Vi låter den stå öppen.

 


Stötta vår verksamhet