Okategoriserade

SD-man fortsätter häckla flyktingar

Sverigedemokraterna i Tomelilla fick sin hemsida raderad efter flertalet rasistiska uttalanden. Något som uppmärksammades flitigt såväl i riksmedia som lokalmedia. För att förfriska minnet kommer här ett par citat:

“Vi kan TVINGAS ta emot fler ensamkommande skäggbarn…”

“…om Reinfeldt-regeringen får som den vill. De vill nämligen TVINGA kommuner att ta emot de sk ensamkommande flyktingbarnen, men som inte är annat än ungdomar som någon flyktingsmugglare tagit hit för att ordna plats för resten av tjocka släkten!”

“Snart kan Tomelilla krylla av ungdomar från de islamska länderna Afghanistan, Somalia och Irak. Vill kommuninvånarna det också? SD vill inte det.”

Martin Kinnunen pressekreterare för SD ville inte säga att man hade fel i sak nere i Tomelilla, men…

”- Det är en kränkande ton att benämna ungdomarna som skäggbarn, det är klart att det är kränkande. Det är inte det språkbruk som man ska ha. Det är olyckligt och vi kommer ta ett samtal med dom angående detta.”

Samtalet tycks dock inte bitit nämnvärt på ordförande i Tomelilla Håkan Malmgren. Inte heller att deras hemsida blev raderad verkar vara ett problem. Under vår radar har Malmgren startat en ny hemsida, något en uppmärksam läsare tipsat oss om. Vad kan man då läsa i allra första inlägget tror ni? Jo följande:

Tydligen ven inte partipiskan hårt nog för att få Malmgren att sluta uttala sig nedvärderande om flyktingar. Vad gällande resten av hemsidan så kan vi väl säga att den inte ändrats nämnvärt förutom adress. Mångkultur illustreras med sönderbrända bilar med mera.

Som sagt inget nytt under solen och om vi får gissa så kommer inte heller Kinnunen med något nytt försvar. Så låt oss säga det åt Kinnunen:

”Det handlar om en lokal företrädare […] Det är en enskild person som har sagt något korkat”

 


Stötta vår verksamhet