Okategoriserade

SD-man: Feminist får skylla sig själv om hon får våldtäktshot eller blir hotad till livet

Vi har skrivit om Oleg Datsishin tidigare, till exempel när han tipsade oss på IRM om ett inlägg där han bland annat uttrycker sig kränkande om ensamkommande flyktingbarn.  Nu har Datsishin publicerat ännu ett inlägg på bloggen för SD Halmstad/Hylte och vi frågar oss: Saknar han helt självbevarelsedrift?

Den med gott minne borde komma ihåg ännu ett inlägg om Datsishin, skrivet i samband med att Aftonbladet publicerade en debattartikel skriven av My Vingren. I Datsishin inlägg, som vi skrev om,  får man lätt uppfattningen att My Vingren får skylla sig själv för de hot hon har fått utstå. Man kan tänka sig att Datsishin i det här läget borde göra avbön och säga vad vilken förståndig människa som helst borde säga, nämligen att hot aldrig är acceptabelt och att det är -aldrig- den hotades fel. Och det är precis vad Datsihin har gjort, slutet gott! …

Nej, gick ni på den lätte?
Vi har redan konstaterat att misstanke finns angående avsaknad av självbevarelsedrift hos Datsishin och detta grundar vi på hans senaste blogginlägg. Att han kallar oss för nazisternas främsta rekryteringsbyrå är visserligen ganska ironiskt (de tycks liksom inte behöva hjälp med det) men det som avslutar inlägget skrämmer oss lite:

Enligt dem uppfann jag ordet ”skäggbarnen” och anser att alla ”feminister får skylla sig själva om de blir hotade”. Detta trotts att ”feminist” inlägget gällde en extremfeminist, som fotar okända män i skrevet i kollektivtrafiken och för att lägga bilderna sen ut på nätet för att visa att dessa män ”tar för mycket plats”! Jag naturligtvis bara kan upprepa igen: Ja, hon får skylla sig själv om hon blir ”hotad” för de kränkande handlingarna som hon utför, punkt. Det är liksom om man först ansluter sig till en grupp fotbollshuliganer för att slås med andra ”likasinnade” och sen klagar man på en ”välförtjänt” blåtira!

Oleg Datsishin vidhåller alltså att My Vingren får skylla sig själv för att hon får mail med hot om att bli våldtagen och dödad. Han tycker liksom att det inte är några konstigheter i att en person får ta emot grova hot, allt i ett försök att tysta henne. Hela inlägget tycks Datsishin ha skrivet i vredesmod, vilket förstås inte är någon ursäkt för att säga att ett brottsoffer får skylla sig själv, verkligen inte. Men på grund av det vill vi passa på att påminna Oleg om vad han sa i en intervju med Hallandsposten bara häromdagen, angående Jimmie Åkessons nolltolerans (och det faktum att Datsishin fått lite smäll på fingrarna):

I fortsättningen får jag kanske dra tre djupa andetag och tänka på vad mamma skulle säga om hon såg vad jag skrev.

Gjorde du det den här gången, Oleg? Vi tvivlar.

Vi vill också ta tillfället i akt att påminna om några bevingade (nåväl) ord:

”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar

Detta är direktciterat ur Jimmie Åkessons brev till alla förtroendevalda och vi undrar med huvudet bekymrat på sned, när är det dags att stå för dina ord Jimmie?


Stötta vår verksamhet