Okategoriserade

SD-politiker lämnar uppdrag efter länkning till nynazistisk sida

Minns ni Kjell Dahlin? Både vi och Nyheter24 har skrivit om honom flera gånger. För att friska upp minnet lite:

Nu riskerar ännu en sverigedemokratisk politiker en uteslutning. Det handlar om Kjell Dahlin, som länkat till nynazistiska Svenskarnas partis tidning Realisten. Nyheter24, som genom sin granskning avslöjade länkandet, skriver om det:

 

Sent på måndagskvällen hölls ett möte i kommunfullmäktigegruppen i Helsingborg om hans framtid. Där bestämdes det att Dahlin ska anmälas och därmed bli föremål för ett uteslutningsärende.

Dahlin fick en ”skarp varning” från medlemsutskottet men fick alltså vara kvar i partiet. Nu verkar pressen på Dahlin ha blivit för mycket för han väljer att avsäga sig vissa av sina kommunala uppdrag:

Enligt Helsingborgs Dagblad handlar det om uppdragen i kulturnämnden och det kommunala bolaget Kärnfastigheter. Han kommer dock att sitta kvar i kommunfullmäktige.

Vad vi lär oss av detta? Tja, en sak har vi ju lärt oss sedan innan: Linus Bylund som är Jimmie Åkessons pressekreterare har väldigt hög toleransnivå. Kanske för hög, om man frågar vissa.
Vi lär oss dessutom att det inom SD är nästan okej att länka till nynazistiska sidor. En varning kan nog de flesta ändå tänka sig att få för att ”sprida budskapet”, om man så säger… Något som i andra organisationer och partier inte skulle tolereras på samma sätt. Men, som vi konstaterat många gånger förr: SD har inte riktigt samma regler som andra.


Stötta vår verksamhet