Okategoriserade

SD-politiker uttalar sig om rasgränser

Efter alla skriverier om Christer Schoultz  och hans nästan omedelbara avgång trodde vi att det skulle bli lugnt ett tag från Karlskogatrakten. Man ska dock aldrig ropa hej.

Som vi uppmärksammade tidigare idag så har SD Karlskoga på sin hemsida skrivit mer eller mindre anmärkningsvärda saker. Och det blir bara värre, då Magnus Ingwall som är SD:s vice distriktsordförande i Örebro län, blir uppringd av Expo Idag. I intervjun säger Ingwall bland annat:

”Av kulturella skäl är det svårare, man smälter inte in i samhället som en färgad person på samma sätt som om man har kaukasisk bakgrund. Men numera är vi vana. Min pappa, som är stockholmare, han tappade ju hakan när han fick se en neger.”

Å andra sidan säger han också att ”man ska bedöma individer efter vilka det är.” så vi kliar oss förstås lite i huvudet nu. I ena andetaget säger alltså Ingwall att alla ”färgade personer” fungerar på ett visst sätt, för att sedan uppmuntra till att bedöma personer på individnivå. Är det bara vi som ser detta som lite motsägelsefullt?

Ingwall säger i intervju också:

Om ett par generationer har nog detta lösts rent kemiskt, om inte annat så blandas det väl upp över rasgränserna också.

Ras…gränser..? Rent kemiskt? Kliade vi oss i huvudet under första delen av intervjun så sitter vi nu med gapande munnar och rysningar av obehag.

Ingwall avslutar sedan sin intervju genom att skylla neddragningar inom skolan på, just det, invandrarna! Det är alltså distriktets vice ordförande som säger dessa saker. Vi undrar förstås vad distriktets ordförande, Daniel Spiik, tycker om detta då han tidigare uttryckt sig på följande sätt:

Jag personligen tycker inte att det är rätt att peka på vissa folkgrupper som icke önskvärda

Vi tyckte att det var illa nog med Schoultz. Vi börjar nu förstå att det finns något riktigt genomruttet även på andra håll i Örebros SD-distrikt.


Stötta vår verksamhet