Okategoriserade

Fd. SD-topp döms för hets mot folkgrupp efter försvarats av SD:s högsta toppar

Michael Hess facebook
Written by Oscar Schau

STORA NYHETER. SD Karlskronas fd. vice ordförande Michael Hess döms för hets mot folkgrupp efter IRM:s avslöjade (och anmälan av hatbrott.se). När nyheten toppade Sveriges största nyhetssidor försvarades Hess av SD:s toppnamn som till exempel Linus Bylund och Richard Jomshof. Bylund och Jomshof står alltså upp för rasism.

493x281xsiisdhsf.png.pagespeed.ic.5s1XD6Lqnp

Efter att han (som framgår här) skrivit att det är djupt inrotat i islamsk kultur att våldta otrogna blev SD naturligtvis efter noter utdömda av experterna. Sverigedemokraterna ställde nämligen upp och försvarade Michael Hess – främst SD:s stabchef Linus Bylund och SD:s rättspolitiske talesperson Richard Jomshof.

När nyheten spreds över nätet publicerade SD Karlskrona ett pressmeddelande där de försvarade Hess uttalandeDet var enligt SD ”korrekt”. När Linus Bylund flög ut till hess försvar lät det även så här:

Sverigedemokraternas vice ordförande i Karlskrona Michael Hess skriver på Facebook att ”våldtäkt är djupt rotat i islamsk kultur”.

Ett uttalande som Jimmie Åkessons näre medarbetare, partiets stabschef Linus Bylund, menar inte går emot partiets nolltolerans – och han citeras i Blekinge Läns Tidning på att ”det står i Koranen att våldtäkt kan användas mot kvinnor som varit otrogna. Det är en muslimsk straffmetod”.

– Det är inte rasism. Det är ju fakta, säger Bylund till BLT.

Richard Jomshof hoppade sedan på karusellen och hävdade att inget var fel i Hess inlägg:

– Det finns inget som jag anser vara fel i hans inlägg, säger Richard Jomshof till BLT om sin partikollegas påstående.

– I sak har han rätt och jag står bakom andemeningen.

– Självklart är våldtäkt ett uttryck för muslimsk kultur, det måste bero på något att män från muslimska länder är överrepresenterade i den här typen av brott, säger han till BLT.

När Michael Hess nu blir dömd för hets mot folkgrupp är det klart att de SD-toppar som försvarat honom, enligt rätten, försvarat ett fullkomligt rasistiskt uttalande. Extra makabert är att det handlar om toppar så som SD:s stabchef och deras rättspolitiske talesperson som inte verkar ha ett hum om svensk lag.

Till råga på all tyckte Hess att det var lämpligt att vara lite kaxig mot oss på IRM efter att vi avslöjat hans rasistiska uttalande:

421x610x1526278_10151849696887477_1736503784_n-421x610.jpg.pagespeed.ic.l8m5oq3Phi

430x610x1607106_10151855763042477_1440431680_n-430x610.jpg.pagespeed.ic.763yPktCea

Nu får vi se vad som händer. Michael Hess kommer enligt ett pressmeddelande på SD Karlskronas hemsida antagligen överklaga. Men kommer även SD:s högdjur, dvs Bylund och Jomshof få en knäpp på näsan? Klart är i alla fall att detta är ett bevis på att Sverigedemokraterna än så länge enligt lag är ett parti med rasistiska företrädare.

Här är hela IRM:s intervju med Michael Hess och samtliga texter av IRM om cirkusen kring hans uttalanden.

plus all riksmedia kring ämnet:


Stötta vår verksamhet