Okategoriserade

Upp till bevis för Åkessons #nolltolerans

Inte ens ett dygn, nej knappt mer än några timmar, har gått sedan Sverigedemokraterna publicerade ett brev från partiledare Jimmie Åkesson på hemsidan. Ett brev där man talar om ansvar och om att det är dags att städa upp lite i partiet. Ett brev som tydligen inte har nått Robert Stenkvist, politisk sekreterare samt medlem i Botkyrkas kommunfullmäktige. På en debattartikel på SVT Debatt har han bemött konstaterandet ”Graden av anpassning sitter inte i hudfärgen och avgörs inte heller av ursprungslandet” med kommentaren:

Jo, det är inte oväsentligt, men har man asylskäl (politiskt förföljd) så skall inte hudfärg spela roll, självklart inte.

Vi undrar förstås om det verkligen kan vara så att Stenkvist syftar på att hudfärg spelar en roll i hur väl man anpassar sig i Sverige? Det tar dock inte slut där. Stenkvists uttalande om hudfärg må vara svårtolkat, men han blir desto tydligare när han skriver:

Vi har Lilla Saltsjöbadsavtalet. Jag har sett i TV4 morgonsoffa när en socialdemokrat hyschade ner en moderat när frågan kom på tal. Här har du helt fel om du aldrig haft det förut.

Lilla Saltsjöbadsavtalet ja, en konspiration som fötts till liv i högerextrema kretsar (klarspråk = ungefär som en saga för rasister och nazister). Nog för att Jimmie Åkesson inte skrev något om konspirationsteorier i sitt brev till partiets förtroendevalda, men vi vill ändå citera honom här:

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn. I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.

Upp till bevis Jimmie, om det är nolltolerans du verkligen vill ha.

 


Stötta vår verksamhet