Okategoriserade

SD står för 54 av 58 uteslutningar sedan valet 2010 – sitter du säkert?

Ni vet den där känslan när man tänker att man måste göra något väldigt, väldigt tråkigt som man egentligen inte riktigt har tid med? Och så POFF upptäcker man att någon annan gjort det åt en? Exakt den känslan har vi när vi ser att Aftonbladet gjort en granskning av hur SD har städat upp i sitt parti och vilka man gjort sig av med, Vi har själva funderat på att göra just en sådan, men då vi gör det här helt ideellt har vi helt enkelt inte haft tid.

54 medlemmar och förtroendevalda har man gjort sig av med i Sverigedemokraterna sedan valet 2010. Under samma period har bara två andra partier uteslutit medlemmar: Vänsterpartiet tre stycken och Moderaterna en. Det om något gör det alldeles kristallklart att SD inte är ett parti som de andra riksdagspartierna.

Vad beror då uteslutningarna på? Tja, det finns lite olika anledningar (varav vissa kanske IRM har fört fram i ljuset. varav en tycks vara att man inte varit nog rasistisk:

Lennart Carlström i Härnösand kastades ut ur partiet efter att han sagt att moskéer inte är farliga byggnader.

– En moské är ju ett dött ting. Om det försiggår olagligheter därinne är det ju något för polisen att ta tag i.

– Jag hade även uttalat mig om hemspråksundervisning i positiva ordalag, vilket inte accepterades

av partitoppen i Stockholm,

säger Lennart Carlström.

Carl Festin, före detta kassör i SD Östersund, fick lämna av samma anledning.

– Man måste tydligen vara islamofob för att platsa i SD.

Eller att man är FÖR rasistisk:

Sven Håkan Holst, 62, SD-politiker i Svedala, skrev flera rasistiska kommentarer på internet, bland annat om ”brottsbenägna parasiter med arabiskt blod”.

Folk har också fått lämna på grund av homofobi:

Willy Christiansson, 68, tidigare gruppledare i Härryda sa bland annat homosexuella har avloppssex.

Och på grund av hot:

Christer Schoultz, 40, tidigare ledamot i Karlskogas lokala partistyrelse skrev bland annat på Twitter ”Förr eller senare blir journalister och PK-folk öppet villebråd”. Tvingades lämna alla sina uppdrag i augusti 2012,är nu utestängd från partiet.

Anledningar till uteslutning tycks det helt enkelt inte råda någon brist på. Men, och det här är ett stort men, en klar majoritet av de utslängda är gräsrötter och lokala företrädare. Det här om något bekräftar bilden av SD som ett parti där toppen (och deras polare) kommer undan med i princip vad som helst, medan de på lägre nivåer ska dansa efter partiets pipa och aldrig riktigt kan gå säkra.

Ett tydligt exempel på det är förstås Annika Rydh, som blev utesluten efter att ha delat samma videoklipp som Kent Ekeroth. Han sitter, som alla vet, fortfarande i Riksdagen.

En fråga som alla SD-väljare borde fråga sig just nu är hur det kommer se ut efter valet 2014 om SD växer. För inte nog med de väldigt många uteslutna medlemmarna: sedan valet har Sverigedemokraterna förlorat kontrollen över 114 av sina 612 kommunala mandat. Hundrafjorton!

Och så till sist, en fråga som alla SD-medlemmar och förtroendevalda borde ställa sig själva och klura lite på: ”sitter jag säkert?”*

 

 

*OBS detta måste du inte fråga dig själv om du är Kent Ekeroth.


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar