Okategoriserade

Snart finns ingen kvar

Tidigare idag kunde vi skriva om de interna strider i Sverigedemokraterna Borås som nu lett till att en politiker har hoppat av och att fler kanske väljer att gå samma väg. Det är dock inte bara i Borås de egna leden börjar tunnas ur: igår rapporterade Sydsvenskan att Dejan Dozic väljer att lämna sin plats som ersättare i Malmö kommunfullmäktige. Hoppar ytterligare fem personer av i kommunen så riskerar SD att få tomma stolar i kommunfullmäktige.

Dejan Dozic kommer att ersättas av Per Olsson. Olsson stod på plats 25 på SD:s fullmäktigevalsedel i Malmö vid valet 2010.  Listan har totalt 29 namn. Därmed riskerar Sverigedemokraterna tomma stolar i fullmäktige om ytterligare fem personer hoppar av.

Ser man till det senaste halvårets avhopp och uteslutningar så framstår det inte som ett helt osannolikt scenario att fler stolar snart kommer stå tomma (inte bara i Malmö…). Efter förra partystyrelsemötet blev ett helt gäng Sverigedemokrater uteslutna ur partiet.
frivilliga avhoppen har också varit många senaste tiden: Har företrädare inte lämnat partiet till förmån för nazistiska Svenskarnas Parti, så är det på grund av uppfattningen att SD blivit för ”Politiskt Korrekt” eller att man inte upplevt stöd från det egna partiet. Snart är det dessutom dags för ett nytt möte med partiets medlemsutskott och vi räknar med att listan över uteslutna Sverigedemokrater kommer utökas då.

Men, det måste vi kanske erkänna, det kanske inte är så konstigt att det är kaotiskt inom ett parti vars företrädare främst tycks koncentrera sig på vem som blir julvärd i SVT, dagdrömmar om svenskreservat, och att förfäras över påhittad islamering av Sveriges Riksdag.


Stötta vår verksamhet