Okategoriserade

Sverigedemokratisk krishantering del1

Richard Jomshof
Written by Henrik Johansson

I detta inlägg ska vi titta närmre på SD:s sätt att hantera kriser eller skandaler. vilket inte är allt för sällan förekommande.

Många är de politiker som när man blivit påkommen med handen i kakburken, kört den berömda pudeln. Denna taktik är sällan förekommande hos SD, trotts att den visat sig förhållandevis effektiv. Nej SD har valt en annan väg.

Den första reaktionen är ofta att misskreditera den eventuella tidning eller journalist som skrivit artikeln.

För att ge ett par exempel:

”Senare på kvällen skriver Eddie Påfvelsson i ett mejl till Expressen att han redan lämnat Sverigedemokraterna efter eget beslut, och att Expos artikel inte alls stämmer.

– Jag blev inte ens felciterad då det inte är några citat utan journalistens skeva tolkning av mina svar som han valt att kalla citat.

Han dementerar också att han planerat att firar nationaldagen med Svenskarnas parti.”

Detta sa Eddie Påfvelsson efter hans uttalande att ”nazism är kärlek”. Det han sagt bekräftades senare då det framkommer att han godkänt citaten.

Patrik Ohlsson efter det kommit fram att han uttryckt åsikter om att SSU skapade folk som Breivik

Sist ut har vi de senaste fallet av vansinniga ursäkter då Ronny Esbjörnsson hävdade följande till Expressen, angående kommentarer som skrivits i hans namn:

”– Nej, det har jag inte. Det är nog någon från Expo som hackat sig in. Jag ska polisanmäla reportrarna, säger han.”

Detta får också till viss del stöd från Jimmy Åkessons pressekreterare. På twitter menar han att man måste hålla möjligheten öppen.

Taktiken att förminska och smutskasta tidningar och journalister som skriver om SD är ganska anmärkningsvärd då den ofta följs upp av uteslutning eller fördömanden. När man utesluter eller fördömer något brukar det generellt innebära att personen i fråga gjort något fel. Därmed bekräftar man också att tidningen eller journalisten gjort något rätt.

Just saying.

Bonusmaterial:

 

 


Stötta vår verksamhet