Okategoriserade

Sverigedemokratisk krishantering del2

Jimmie Åkesson
Written by Henrik Johansson

I första delen av vår granskning av SD:s krishantering så beskrev vi hur man smutskastar tidningar och journalister. Näst på tur är hur man försöker skylla på att någon annan – oftast en person på vänsterkanten – gjort något värre.

Denna ”men någon annan var också dum” retorik är heller inte ovanlig i den vardagliga argumentationen.

För att ge några exempel:

”Att framföra personliga uppfattningar är Ok och det kommer jag fortsätta med, men det kommer bli fler tankevändor innan jag trycker på enter-knappen, inte i 99 fall av 100 som hittills, utan målet är 100 av 100. Får jag med mig fler politiker på det löftet? Vad säger t.ex. Simon Fors, vänsterpartistisk landstingspolitiker i Norrbotten?”

Patrik Ohlsson i sitt försvarstal angående SSU historian på sin blogg. Simon Fors har uttalat sig på ett högst olämpligt sätt, men vad det har med Ohlssons uttalanden har vi svårt att förstå. Här får han såklart även med en hel del kritik mot tidningar med i inlägget.

Mitt under pågående diskussion om de hot som uttalats mot Reinfeldt, Borg och Billström väljer Ohlsson också att retweeta ovanstående.

Efter att det framkommit uppgifter om felaktigheter angående SDU:s bidrag i Helsingborg så valde ledande Sverigedemokrater att peka på andra ungdomsförbund.

Detta är en återkommande retorik bland Sverigedemokrater som alltid bör följas med följdfrågan:

Vad i hela friden ger dig rätt att bete eller uttala dig som ett arsle bara för att någon annan gör det?


Stötta vår verksamhet