Okategoriserade

Distriktsordförande: Negativt med pengar till HBTQ projekt

För några veckor sedan publicerades ett antal inlägg på SD Krokoms hemsida som fick oss att haja till lite. Därför valde vi att ringa upp Ronny Karlsson som är författare av inläggen, distriktsordförande för SD Jämtland/Härjedalen och även sitter med i valberedningen för SD Riks.

Ni skriver så här om moskéer: ”Ett ställe där dessa män fritt kan utbilda sina unga pojkar till att fortsätta med den här typen av kränkning av kvinnor och barn är i deras bönesal Moskén. Där kan man ostört inpränta i små pojkar vilket värde det kvinnliga könet har i deras värld” Menar du att man bara lär män att vara svin mot kvinnor?
-Nej, det gör jag inte. Det är inte enbart så. Det är där skolan för pojkarna är, det är där de får sin religionskunskap. Då följer det där med. Det finns säkert muslimska ledare som inte lär ut sådant, men vi tror att de flesta gör det.

De flesta vadå?
-Ja, alla sådana där muslimska lärare. De vill att barnen ska lära sig att kvinnan är mindre värd.

Ni skriver även på Sverigedemokraternas hemsida ”Det kommer bli uppenbara kulturkrockar och främst med islamsk tro”. Hur menar du med det?
-Ja, vi har ju inte samma syn som där nere. Ah, det är väl en provocerande artikel.

Men vad är det för problem och kulturkrockar ni pratar om som kommer med flyktingarna?
-Vi upplever att det blir hårdare i samhället. De har en annan attityd än oss.

Vilka då?
-Ja utlänningarna, det behöver inte enbart vara muslimerna.

Så det är rent generellt folk från utlandet?
-Ja, vi har ju fått mest från Somalia och de har en annan syn på samhället än vi har.

På vilket vis då?
-Jag känner ett par Somalier och de tänker aldrig jobba har de sagt och får de inte pengar tänker de flytta till Norge. De är väl inte representativa för alla men jag känner ett par, tre stycken. Då är alltså hundra procent av de jag känner som är så.

Hur utbrett är det bland somalierna då?
-Ja du det tror jag är ganska utbrett. Sen har vi ju alla muslimska tanter. De kan ju inte ens jobba om de ska följa sin tro. De kan inte ens vistas ute bland män egentligen.

 I ett annat inlägg skriver du om allmänna arvsfonden och radar upp 12 exempel från 2011 som man finansierat. Alla dessa har att göra med invandrare på något vis, men under 2011 startades 160 projekt. Varför valde du bara dem som rörde invandrare och beskriver det som negativt?
-Nu finns det fler än de som går till invandrare. Vi tog bara ett gäng exempel.

Vad är det för fel på till exempel Ungdom mot Rasism?
-Nej det är väl inget fel, men då ska det finnas ett motsvarande projekt mot svenskfientligheten.

Så vi ska ha ett projekt mot svenskfientlighet?
-Ja ska de ha pengar så ska vi ha!

Har ni sökt pengar för ett sådant projekt?
-Nej inte vi.

Är det någon som gjort det?
-Det kan jag inte svara på.

Men att till exempel ge pengar till HBTQ projekt är det negativt?
-Ja det tycker jag.

Varför ska man inte syssla med HBTQ projekt?
-Varför kan jag inte svara på riktigt. Jag är inte för det bara. Jag tycker arvsfonden ska göras om helt enkelt.

Ni framställer invandring extremt negativt och generaliserar ganska mycket kring invandrare. Hur ställer du dig till att man gör det på en officiell Sverigedemokratisk hemsida?
-Ja vi är ju kritiska till invandringen. Jag skulle helst se återvandring.

Repatriering alltså?
-Ja, och det kommer vi lägga motioner om i kommunen. Vi kommer även avsätta pengar för att försöka få folk att åka hem igen.

Du har en ganska hård syn på islam. Kan man säga rent av negativ syn på Islam?
-Jo det har jag nog. Jag tycker synd om barn och fruntimmer därifrån. De blir väldigt illa behandlade. Jag tror att de är hemskt förtryckta.

Tror du islam är ett stort hot mot Sverige?
-Ja det tror jag.

Ska man förbjuda islam?
-Nej det tror jag inte, men jag tror inte islam är bra för väst.

Men om islam är ett sådant stort hot vad ska man göra då?
-Det enklaste är att stoppa vid gränsen.

Ska man stoppa muslimer då?
-Nej det gäller ju alla flyktingar. Vi ska inte ta emot någon på ett tag. Sen ska vi försöka få dem här att vända hem. De som varit här länge får vi utbilda i vår kultur. Alla som är här är ju inte extremister.

 

Så, för att sammanfatta det hela: Ronny Karlsson, som alltså sitter i SD-riks valberedning, tycker att islam är ett stort hot mot Sverige och att inte alla muslimska ledare lär ut kvinnoförtryck men de flesta gör det nog iallafall. Dessutom är 100% av de 2-3 muslimer som Karlsson känner arbetsovilliga och Karlsson tycker synd om muslimska kvinnor men tycker ändå att de helst ska stanna i sina egna hemland, eller för den delen skickas tillbaka om de redan kommit hit. Något han kommer se till att motionera om i kommunen.

Vi tycker dock att det är rart att Karlsson på slutet erkänner att alla flyktingar inte är extremister. Fast tillbaka till sina ursprungsländer ska de förstås ändå skickas, förutom de vi skickar på utbildning om surströmming, midsommarafton och hur man bäst står i en kö.
Däremot är det förstås lite bekymmersamt att han inte tycker att HBTQ-projekt är bra, har han inte fått Jimmie Åkessons memo?


Stötta vår verksamhet