Minns ni Frida Grundström? Om inte så får ni en kort sammanfattning: 2011 brann det i hennes lägenhet, något som först antogs vara ett attentat riktat mot hennes partitillhörighet. Frida, som förövrigt fotade elden innan hon ringde brandkåren, misstänktes sedan för att själv ha anlagt branden. Det blev inte mycket bättre i somras då hon enligt uppgift erkänt bruk av cannabis – på Södertälje sjukhus.

Nu väljer dock Frida Grundström att lämna partiet. Vi förstår att ni är nyfikna på varför men vi måste göra er lite besvikna – det rör sig inte om någon ny skandal. Istället väljer hon att hoppa av då hon inte anser sig ha fått tillräckligt med stöd från partiet när hon gått igenom nämnda traumatiska händelser. Adam Marttinen, distriktsordförande för SD i Södermanland, säger följande till EXPO:

Hon har lämnat Sverigedemokraterna och har sagt att hon inte vill företräda partiet längre. Hon har sagt att hon inte tycker att hon fått tillräckligt stöd av partiet gällande hennes utsatthet

Enligt Marttinen kan det också ha varit så att sista spiken i kistan var att han krävt att Grundström ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret – men hon föredrog uppenbarligen att lämna partiet istället…
Grundström sitter på SD:s enda mandat i Gnesta och har inte meddelat huruvida hon kommer ge upp det eller ej. Spänningen är olidlig, ska det bli ännu en politisk vilde sprungen ur blåsipporna, eller kanske väljer Grundström att göra som andra före detta partikamrater – och byta parti? Vi hoppas i det sistnämnda fallet att hon tar sig tiden att läsa partiprogrammet ifråga.