Granskning

SD utesluter SDU och släcker deras hemsida – totalt kaos efter valet av ny SDU-ordförande

Just nu brinner det inom Sverigedemokraterna och SDU efter att Jessica Ohlson blivit vald till SDU:s nya ordförande efter Gustav Kasselstrands avgång och uteslutning från SD. Under dagen har SD gått ut med ett pressmeddelande där man bryter med SDU, ett beslut som fullständigt kullkastar SD:s egna stadgar. Men inte nog med det, SD har nu också kapat SDU:s hemsida i bästa Nordkoreastyle.

SD har under flera dagar gått i hårt angrepp mot SDU och budskapet har varit tydligt, röstar ni inte som vi vill så utesluter vi hela ungdomsförbundet:

Varje person i SDU behöver förstå att man tar ställning innan och under kongressen, inte efteråt. Att stödja den gamla SDU-ledningens förslag är att stödja den konfliktlinje som leder till att Sverigedemokraterna kommer att behöva omorganisera sin ungdomsverksamhet.”, skriver Sverigedemokraternas partikreterare Richard Jomshof på SD-Kuriren.

Och SD stod för sina ord. Det tog inte många timmar efter att Jessica Ohlson valdes till SDU:s ordförande innan partiet valde att utesluta hela ungdomsförbundet:

dsdfhsfdhdfghfdhInte nog med det, SD kapade hela SDU:s hemsida för att sprida sin propaganda:

fdhdgfhdfhghjd

fdgsdgsdgfdsgFlera personer har påpekat att SD även går emot sina stadgar som säger att SD måste ha 75% av landsdagarna för att utesluta SDU, en av dessa är Erik Almqvist:

gfhdgfhjdgfdgf

Men då SD inte är som alla andra riksdagspartier, det vill säga demokratiskt, så ska ni nog se att SD struntar fullständigt i sina stadgar. Henrik Vinge, pressekreterare för SD, säger i en liveintervju med Aftonbladet att det inte alls bryter mot stadgarna och att partistyrelsen kan bestämma om att utesluta ungdomsförbundet. Den förlorande i ordförandestriden, Tobias Andersson, sa tidigare idag att han inväntade partiets beslut men skulle hem till sitt eget partidistrikt för att se över hur han kunde föra över pengar från nuvarande SDU till ett nytt.

Till sist så må vi säga att denna kommentar var den bästa som fälts angående striden:

hdgfhdgfjdfdg

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 4.4K
    Delningar