Granskning

SDU-toppar till försvar för Patrik Ehn

Häromdagen kunde vi berätta om hur stormen inom Sverigedemokraterna nu tilltar, när allt tyder på att toppnamnet Patrik Ehn kommer uteslutas ur partiet. En sak som är väldigt tydlig är hur stor oro det här skapar inom partiet och många företrädare tycks vara nervösa. Eller som SDU:s vice förbundsordförande, William Hahne, twittrade:

williamhahne

Ja, Hahne är inte helt ute och cyklar. Som vi rapporterade om igår kväll är det tio personer som riskerar uteslutning ur partiet. Två av dessa är Patrik Ehn och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt, men vilka de åtta övriga är vet vi ännu inte. Det är alltså inte alls särskilt konstigt om det skruvas på sig ute i landet och om många ställer sig frågan ”Står jag på tur?”.

En som eventuellt sitter i klistret ordentligt är SDU:s ordförande, Gustav Kasselstrand. Under järnrörsincidenten gick han, och Hahne, ut på en av Sveriges största debattsidor för att försvara Erik Almqvist. Det hela slutade i att Kasselstrand förlorade sin anställning på SD:s riksdagskansli. Nu har Kasselstrand än en gång gått ut i försvar för en uteslutningshotad politiker, även om det sker under mer modesta former den här gången:

kasselehn

Han skriver också:

kasselanda

Hur nöjd partitoppen blir över att Kasselstrand än en gång öppet försvarar en uteslutningshotad politiker? Det återstår att se. Vi väntar med spänning på vilka de övriga åtta namnen på ”uteslutningslistan” är. En sak är dock säker: det börjar likna inbördeskrig i Sverigedemokraterna. Och detta året innan valrörelsen? Hur ska Jimmie Åkesson samla ihop partiet, stärka sina medlemmar och skramla fram nya företrädare med tanke på hur många stolar som står tomma redan idag? Vi kanske framstår som lite skadeglada och det är verkligen inte vår mening. Många svenskar kan ändå tänka sig att rösta på SD och det känns synd om de ska slänga bort sina röster.

Men ändå. Vi kan inte låta bli att tycka att det är lite spännande ändå.

 


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar