Granskning

Roger Sahlström – en resa genom den antimuslimska miljön

Har man någon gång engagerat sig i antirasistiska diskussioner på internet eller läst lite om Dispatch International så har man troligtvis också stött på namnet Roger Sahlström. Vem är då denne man, som tycks ha ett finger med lite överallt och som nu arbetar för Dispatch International (bland annat med att räkna namn som ”låter muslimska”).

Sahlström är en speciell man. Han har bland annat tältat i Lars Vilks trädgård för att vakta honom mot inkräktare. En hängiven kämpe för yttrandefriheten alltså. Samtidigt gillar han också att använda mindre trevliga debattsätt i sociala medier, med till exempel förminskande epitet som ”tösabit” och ”stumpan” när han pratar med kvinnor.

sahlström2sahlström3

Men vad är då Sahlströms koppling till Sverigedemokraterna? Så här är det: förra året skrev VLT om SD-politikern John Bergström och kontroverserna kring hans boende:

John Bergström (SD) hotades av bosättningsutredning. Då gifte han sig med partikamraten Zsuzsana Nagy Lindberg – och utredningen lades ned. Drygt tre månader senare skrev han sig tillsammans med en man.

Mannen ifråga, som Bergström skrev sig med, var Roger Sahlström. Sahlström var skriven på Bergströms adress mellan februari och augusti 2012. Adressen ifråga kallades också av Bergström för ”SD:s partihögkvarter”. Anledningen till Sahlströms vistelse i Västerås var att han skulle börja jobba åt SD som politisk sekreterare. Ett jobb som Sahlström menade att han blivit lovad, vilket alltså inte gick så bra. Han anlitade senare en advokat för att kräva pengar av Bergström. Ett fall som lades ner utan närmre utredning, förmodligen på begäran av Sahlström själv.

Sahlström är en kontroversiell person på mer än ett sätt. Han är dömd för bland annat skadegörelse, hot och misshandel. Han har dessutom skrivit för rasistbloggen ”Sweden Confidential” som drevs av en dömd pedofil. Bloggen utövade, enligt uppgift, också utpressning mot personer som de hängde ut.

Just nu verkar dock Sahlström ha klippt helt med Sverigedemokraterna, åtminstone officiellt. Han bor nu tillsammans med Ingrid Carlqvist och jobbar som sagt också på Dispatch International.

sahlström

Roger Sahlström är helt enkelt Ingrid Carlqvists högra hand och tycks även vara hennes personliga fotograf. Den kopplingen, om något, borde visserligen göra honom till en ”persona non grata” inom svensk politik. Men, som vi har konstaterat så många gånger att ni tycker att vi tjatar nu, Sverigedemokraterna är inte riktigt som andra politiska partier. Så vem vet, kanske siktar Sahlström på en karriär inom SD som plan B ifall Carlqvist ledsnar på honom? Det verkar ärligt talat inte så jättesvårt att jobba sig upp inom partiet så vi kan, på sätt och vis, förstå honom…


Stötta vår verksamhet